(Vergrijsd) steigerhout

29 januari 2015
Petra
Gepost in Inspiratie

Steigerhout is trendy!

Steigerhout is trendy, geschikt voor binnen én buiten en gaat lang mee. Daarnaast is steigerhout makkelijk te bewerken en kun je er alle kanten mee op. 

In dit blogartikel wil ik je inspireren voor het gebruik van steigerhout in je eigen tuin.

Over steigerhout

Steigerhout wordt eigenlijk altijd van vurenhout gemaakt dat, zoals de naam al doet vermoeden, verwerkt wordt in steigers in de bouw. De houtsoort is namelijk erg sterk en is daarom zeer geschikt voor buiten. Doordat de houtsoort zo robuust is, is vrijwel geen onderhoud nodig. De doorleefde uitstraling hoort helemaal bij steigerhout.

Vergrijsd steigerhout

Vergrijsde steigerplanken zijn een keer aan alle vier zijden behandeld met grijze beits. Door de egaal vergrijsde kleur hebben deze steigerplanken dezelfde robuuste look van gebruikt steigerhout een goed alternatief voor gebruikt steigerhout. Juist omdat vergrijsd steigerhout gemaakt wordt van nieuw steigerhout is de levensduur langer dan gebruikt steigerhout. Daarnaast hebben de vergrijsde steigerplanken geen gebruikssporen zoals bijvoorbeeld eventuele cementresten of scheuren. Daardoor ben je met vergrijsd steigerhout zeker van een strak eindresultaat.

vergrijsde houtsoorten

Steigerhout voor buiten

Ook in interieurtijdschriften is te zien hoe er creatief gebruik is gemaakt van steigerhout. Maar, steigerhout is ook geschikt voor op je terras. Zowel onbehandeld of juist geschilderd in een frisse kleur. Steigerhout geeft een unieke sfeer en een persoonlijk karakter aan je tuin. Wil je zelf graag steigerhouten meubelen maken? Zorg dan dat je je meubel voorzient van een laagje houtbescherming, een vochtregulerende beits. Zo kan je langer van je steigerhouten meubelen genieten!

Reageer

Inspiratie Foto's

Laat u inspireren door onze verrassende en eindeloze mogelijkheden. Bekijk foto's van diverse vloeren in een leefomgeving.

Gratis inspiratie Magazine

  • Binnen 3 dagen in huis
  • Boordevol inspiratie
407
Gratis Inspiratie Magazine 2018
  • Geheel gratis
  • Binnen 3 dagen in huis
  • Nieuwe editie 2018
  • 44 pagina’s dik
  • Boordevol inspiratie en informatie