Afrormosia vloeren

Afrormosia algemeen

Afrormosia vloer is een prachtig alternatief voor een Teak vloer. Zowel de kleur als structuur van een Afrormosia vloer komen overeen met een Teak vloer. De kleur van Afrormosia is namelijk goudachtig bruin, nadonkerend door het licht tot donkerbruin. De gevlamde tekening in combinatie met de donkerbruine houtkleur geeft een Afrormosia vloer een fraaie, warme uitstraling. Het voordeel van een Afrormosia vloer t.o.v. een Teak vloer is dat een Afrormosia vloer een gunstigere prijs heeft en ook in verschillende vloersoorten te verkrijgen is. Zo is een Afrormosia vloer in zowel parketvloer Tapis als Visgraat parket te verkrijgen. Het groeigebied van Afrormosia is het tropische regenwoud van Midden- en West-Afrika. 

 

 

Eigenschappen Afrormosia vloer

De eigenschappen van Afrormosia zijn gunstig voor een Parketvloer Tapis of voor Visgraat Parket. De werking van Afrormosia is namelijk gering en de druksterkte (hardheid) is 67 N/mm², voor uw beeldvorming, Eiken heeft een druksterkte van 50N/mm².

Duurzaamheid

Het kernhout van een Afrormosia vloer is erg duurzaam, wat een belangrijke eigenschap is voor een houten vloer. Ook is Afrormosia bestand tegen de inwerking door zuren en andere chemische stoffen.

Een Afrormosia Parketvloer Tapis of Visgraat Parket kan meerdere keren geschuurd worden waardoor een levensduur van 100 jaar of langer behaald kan worden!

Droging en vochtgehalte

Afrormosia droogt traag met weinig gevaar voor scheuren of vervormingen.

Afwerken met lak of olie

De afwerking van Afrormosia is eenvoudig. Afrormosia is geschikt om af te werken met zowel, een  lak of olie afwerking afhankelijk van welke uitstraling u wenst op uw Afrormosia vloer. Een Afrormosia vloer afgewerkt met WoCa olie is een aanbeveling vanwege de goede eigenschappen die WoCa door jarenlange ervaring in het oliën van houten vloeren heeft ontwikkeld. Een Afrormosia vloer afgewerkt met WoCa olie is bestand tegen vocht en behoudt de natuurlijke kleur van het hout. Zo komt uw Afrormosia vloer het best tot haar recht.

Vraag onze adviseurs naar de Afrormosia vloersoorten

Deze vloer is in verschillende vloersoorten te verkrijgen. Zo is een Afrormosia vloer in een Parketvloer Tapis of als Visgraat Parket te verkrijgen. Vraag onze adviseurs naar de mogelijkheden voor een Afrormosia Parketvloer Tapis of Visgraat Parket, samengesteld naar uw wensen. Neem contact met ons op of laat u terugbellen, wij helpen u graag.

Afrormosia en vloerverwarming

Overigens is Afrormosia zeer geschikt om te leggen in combinatie met vloerverwarming. 

472
Gratis Inspiratie Magazine 2018
  • Geheel gratis
  • Binnen 3 dagen in huis
  • Nieuwe editie 2018
  • 44 pagina’s dik
  • Boordevol inspiratie en informatie